Autisme en rijles

Mensen met autisme (ASS) leren en denken anders dan mensen zonder deze diagnose. Autisme zegt echter niets over hoe slim je bent, of je een leuke baan kunt vinden en dus ook niet of iemand met autisme veilig aan het verkeer kan deelnemen. Ieder mens is anders, met eigen uitdagingen en eigen vaardigheden.

Autisme zegt wel iets over hoe je informatie verwerkt en toepast. Dit kan gevolgen hebben voor het juist inschatten van verkeerssituaties. Acties van andere verkeersdeelnemers en (gewijzigde) verkeerssituaties moeten juist geïnterpreteerd worden. Je moet bovendien niet alleen in staat zijn om te begrijpen wat de ander van plan is, maar er ook nog eens juist op weten te reageren en dit alles binnen een beperkte tijd. Je eigen gedrag moet hier vlotjes op afgestemd worden. Dit zijn zaken die heel belangrijk zijn in het verkeer. Voor iemand met autisme en zijn omgeving, is actieve deelname aan het verkeer dan ook een extra zorg. Beschik je wel over voldoende inzicht om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen?

Leren autorijden is voor iedereen in zekere mate stressvol en soms zelfs beangstigend. Je moet op veel dingen letten en van alles tegelijk doen. Dit moet iedereen leren, maar voor personen met autisme kan dit extra moeilijk zijn en meer stress opleveren. Uit ervaring weten we echter dat mensen met autisme met een goede begeleiding en extra oefening kunnen leren autorijden en bovendien meestal goede bestuurders zijn.

De essentie van de begeleiding van jou zit hem in het zo duidelijk, concreet mogelijk en geduldig zijn. Alles wordt stap voor stap behandeld. Je krijgt alle tijd om de informatie te verwerken. We zullen veel oefenen in verschillende verkeerssituaties, zodat de handelingen geautomatiseerd worden.

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor jou heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

Snel naar

Rijles Pakketten

Wil je weten wat je het halen van je rijbewijs ongeveer gaat kosten? Bekijk onze lespakketten.

 Onze lespakketten

Leerproblemen

Je rijbewijs halen is ook een stuk lastiger als je leerproblemen hebt, maar wij kunnen je helpen.

Meer over leerproblemen

Gratis proefles

Je eerste rijles is gratis. We kunnen vrijwel direct zien hoe snel je dingen oppikt en geven advies over je rijopleiding

Snel in contact

  • 06 26 04 00 74

  • info@autorijschoolseven.nl

  • Paganiniplantsoen 1
    2151 GG, Nieuw Vennep

Rijles Pakketten

Wat kost je rijbewijs halen nu eigenlijk? Eigenlijk is daar geen duidelijk antwoord op. Het verschilt heel erg per persoon. We hebben een speciaal overzicht voor je gemaakt en kun je direct zien welk pakket bij jou past.

Leerproblemen

Leerproblemen maken het leven soms behoorlijk lastig. Je rijbewijs halen kan ook een stuk lastiger zijn als je leerproblemen hebt, maar wij kunnen je helpen.

Gratis proefles!

Je wilt zeker weten dat wij de beste rijschool voor jou zijn. Daarom is je eerste rijles gratis. We kunnen vrijwel direct zien hoe snel je dingen oppikt en geven advies over je rijopleiding.